Chiropractie Hooigracht Leiden
- De behandeling voor rugklachten, nekklachten, hernia, hoofdpijn en migraine - In ca. 15 min. pijnverlichting en meer bewegingsvrijheid
 
 

Hoe werken wij?

Zonder verwijzing van huisarts of specialist kunt u bij ons terecht. De chiropractor onderzoekt uw klachten, stelt een diagnose en behandelt uw klachten in overleg met uzelf. De behandelingen zijn geschikt voor patiënten van alle leeftijden.

De behandelmethodiek:

  1. 1.Wij stellen u tijdens uw eerste bezoek vragen over uw klachten, maar ook over de uw algemene gezondheid, ziektes in het verleden en leefgewoontes.

  2. 2.Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Uw houding en bewegelijkheid van de wervelkolom en ledematen worden geobserveerd. Een combinatie van chiropractische, medische en neurologische onderzoeken helpen ons het probleemgebied te lokaliseren. Soms worden röntgenfoto's gemaakt of bestaande onderzoeken opgevraagd.

  3. 3.Dit gesprek en de resultaten van dit onderzoek lijden tot een diagnose en de chiropractor legt u uit of uw klacht chiropractisch behandeld kan worden. Als u klacht niet binnen ons vakgebied valt, zullen wij u verwijzen naar huisarts of specialist.

  4. 4.Er zijn verschillende behandelingstechnieken. Kern van elke behandeling is het toepassen van precies gedoseerde druktechnieken op de wervelkolom, schedel of elders. Dat doet de chiropractor meestal met de hand, soms wordt er een instrument gebruikt. U ondergaat zo'n behandeling op een speciale verstelbare behandeltafel. De druktechnieken hebben ten doel blokkades en storingen op te heffen en de soepelheid van het lichaam te herstellen. Meestal is zo'n behandeling niet pijnlijk, maar als dat wel het geval is, laat de chiropractor u dat vooraf weten. Het spreekt voor zich dat de behandeling wordt aangepast aan de leeftijd en gezondheid van de patiënt.

  5. 5.Het aantal behandelingen en de tijd die er tussen zit is afhankelijk van de ernst en de duur van uw klacht. Over het algemeen geldt dat hoe eerder u erbij bent, des te minder ernstig de blessure is en hoe sneller u ervan af bent. Gemiddeld zijn 6 tot 10 behandelingen nodig voor het basis herstelproces.

  6. 6.Buiten de chiropractische behandeling geven wij ook advies en oefeningen ten behoeve van een goede houding (werken, zitten, staan, slapen, sporten), tips voor ontspanning, en indien nodig voedingsadvies. Voor acute pijnverlichting adviseren wij Coldpacks of BioFreeze. Een multidisciplinaire aanpak in samenwerking met o.a. fysiotherapie, podotherapie, acupunctuur, oefentherapeut, homeopathie of psycholoog complimenteren indien nodig de behandelingen. De praktijk beschikt ook over een aantal ergonomische hoofdkussens van de merken Royal Rest, Sissel en Match-U, die u kunt uitproberen. Indien gewenst kunnen wij u ook helpen met het kiezen van een goed matras.

  7. 7.Preventieve behandeling – om te voorkomen dat stijfheid ontstaat of oude gewoontes opnieuw klachten veroorzaken, is het goed om 1x per 2-6 maanden de wervelkolom te laten controleren. Zo kunnen wij in een vroeg stadium bewegingsbeperkingen ontdekken en behandelen. Zo blijft u soepel, voelt u zich fitter en presteert u beter, ook op sportief niveau.

 

Chiropractie Hooigracht


Hooigracht 77

2312 KP  Leiden

Tel. 071 – 5 144 115

(ma t/m vr 8:30 – 17:30)


Klik voor routebeschrijving


Heeft u nog vragen?

Bel gerust even met de praktijk voor uitleg en persoonlijk advies.