Chiropractie Hooigracht Leiden
- De behandeling voor rugklachten, nekklachten, hernia, hoofdpijn en migraine
 

Chiropractie Hooigracht


Hooigracht 77

2312 KP  Leiden

Tel. 071 – 5 144 115

(ma t/m vr 8:30 – 17:30)


Klik voor routebeschrijving


Chiropractoren:

Anne Mette KnudsenMichael SammyAssistenten:

Ans Sloos

Yolanda Reekers

 
 

De Chiropractoren

Chiropractor Anne Mette Knudsen is in 1993 afgestuurd als Doctor of Chiropractic bij het Palmer College Chiropractic West in San José, Californië de Verenigde Staten. Daarnaast volgt zij jaarlijks bijscholingscursussen in o.a. sportchiropractie, neurologie, pediatrie en röntgen en MRI scans.

Ze werkte na haar opleiding een aantal jaren in een particuliere kliniek in Denemarken. Vanaf 1996 tot 2002 werkte zij in Kampen, waar ze perfect Nederlands leerde spreken. In 2002 heeft ze de praktijk op de Hooigracht in Leiden overgenomen. Sinds 1993 worden hier mensen met rug- en nekklachten met goede resultaten behandeld.

Chiropractor Michael Sammy ronde in 2004 de 5-jarige universitaire studie Chiropractie aan de Macquarie University in Sydney, Australië met succes af. Hij haalde zijn Bachelor of Chiropractic Science in 2002 en zijn Master of Chiropractic in 2004. Tijdens zijn studie was hij onderdeel van een team van chiropractoren die topsporters van drie universiteitstoernooien behandelde. Hierna verhuisde Michael naar Schotland en werkte vijf jaar als chiropractor in een praktijk net buiten Edinburgh. Hij verhuisde vervolgens naar Nederland en heeft toen 6 jaar gewerkt in diverse chiropractiepraktijken in Noord-Holland, en is vanaf maart 2018 een welkomen versterking van onze team.

Michael maakt gebruik van een holistische benadering van de gezondheidszorg en een breed scala aan technieken. Hij is opgeleid in de traditionele manipulatieve technieken, maar gebruikt ook de tonale techniek, Neuro-Impulse Protocol - NIP, met een niet-manipulatieve en extreem zachte benadering, die toch zeer effectieve resultaten boekt. De laatste jaren is Michael tevens getraind in de Advanced Biostructural Correction-techniek.  Deze techniek zorgt voor een zichtbaar betere houding en verbetert het lichaam structureel. 

Michael behandelt verschillende soorten mensen, van professionele atleten tot aan jonge baby's. Hij heeft een uitgebreide kennis van de sacro-occipitale techniek, evenals een grote belangstelling voor Kindergeneeskunde en Sport-chiropractie.

De Assistenten

Praktijkassistente Yolanda Reekers werkt sinds 2006 bij de chiropractie op de Hooigracht. “Ik ben met veel plezier receptioniste in deze praktijk. Ik hou van het werken met mensen. Mijn vorige banen waren altijd al service- en klantgericht. Dat sluit goed aan bij dit werk. En ons fijne team maakt dat nog prettiger.”

Praktijkassistente Ans Sloos werkt sinds 2003 bij de chiropractie op de Hooigracht. “Het werk en de blije gezichten van de patiënten maken het voor mij erg leuk om hier te werken. Soms zie je mensen met pijn binnenkomen en opgelucht weer de deur uitgaan. Ook hebben we regelmatig terugkerende patiënten die voor een kleine onderhoudsbeurt komen. Het is goed om te zien dat we in veel gevallen in staat zijn de mensen te helpen. Inmiddels heb ik zelf de cursus voetkundig adviseur afgerond.”