Chiropractie Hooigracht Leiden
- De behandeling voor rugklachten, nekklachten, hernia, hoofdpijn en migraine - Wat is chiropractie?
 
 

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een vorm van geneeskunde, waarin de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal staan. Veel gezondheidsproblemen ontstaan doordat de wervelkolom storingen uitzendt naar het zenuwstelsel.

De chiropractor houdt zich bezig met het goed functioneren van het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en het bekken. Goede beweging hiervan is belangrijk want binnen in de wervelkolom bevindt zich een belangrijk deel van het zenuwstelsel, het ruggenmerg.

Deze zenuwen in de wervelkolom zijn de bedrading tussen onze hersenen (hoofdcomputer) en het lijf. Een goede, bewegelijke wervelkolom betekent dus goede communicatie tussen de hersenen en het lichaam: optimale gezondheid.

De zenuwen in de onderrug zorgen voor het normaal functioneren van benen en voeten. De zenuwen van de nek en bovenrug lopen door naar de schouders, armen, handen en boven in de nek lopen ze terug naar het hoofd. Een blokkade in de wervelkolom of bekken lijdt dus niet alleen tot pijnlijk en moeizaam bewegen maar veroorzaakt ook vaak een zenuwstoring.

Een storing in het zenuwstelsel kunt u vergelijken met een telefoonstoring, de boodschap komt niet goed door. Een zenuwstoring kan overal in het lichaam gevolgen hebben, bijvoorbeeld op spieren, gewrichten, huid en organen. Het uit zich als pijn, prikkelingen, tintelingen, doofgevoel, vermoeidheid en minder spierkracht of juist verkrampingen.

Een blokkade in de onderrug kan behalve rugpijn dus ook uitstraling in been of voet geven. Nek- en bovenrug blokkades kunnen behalve nekpijn ook hoofdpijn, schouder-, arm- en handklachten veroorzaken.

In tegenstelling tot andere vormen van geneeskunde neemt de chiropractor aan dat uw lichaam zelf (wervelkolom en zenuwstelsel) het uitgangspunt is voor de genezing. In ons onderzoek en tijdens de behandeling maken wij gebruik van chiropractische en algemeen medische methoden en technieken.

Voordat u behandeld wordt, kijkt de chiropractor naar de directe aanleiding van de klacht, uw algemene gezondheidstoestand en uw leefgewoonten. Medicijnen en operaties maken geen onderdeel uit van de behandeling.

 

Chiropractie Hooigracht


Hooigracht 77

2312 KP  Leiden

Tel. 071 – 5 144 115

(ma t/m vr 8:30 – 17:30)


Klik voor routebeschrijving


Ervaring van een klant:

“Via het roeien kwam in aanraking met chiropractor Anne Mette Knudsen. Zij zag dat ik veel moeite had mijn nek te draaien. Zeker als de stress op het werk hoog op liep omdat er deadlines gehaald moesten worden, resulteerde dat bij mij gelijk in een stijve nek. Hiervoor was ik al bij de huisarts en fysiotherapeut geweest, deed ik dagelijks oefeningen. Dit mocht echter niet baten. Toen ik door stress niet meer in staat was over mijn rechterschouder te kijken, amper auto kon rijden, besloot ik er toch door haar naar te laten kijken. Ik had wel eerder van chiropractie gehoord, maar mij werd het eigenlijk nooit aangeraden en het leek mij ook een enge behandelmethode. Uiteindelijk ben ik maar 6 keer 15 minuten behandeld. Zo efficiënt. Inmiddels ben ik 2 jaar verder en geen last meer gehad van mijn nek. De verkleving is weg. Ongelofelijk dat niemand mij heeft gewezen op chiropractie. Het is zo efficiënt, pijnloos en resultaatgericht. Ik was wel heel blij met de begripvolle aanpak van Anne Mette aangezien ik echt bang was voor de behandeling, maar hier heeft ze me ook overheen geholpen.”

Lisette Smit, 39 jaar